Nu är det dags att göra någonting åt era fönster

Börjar era fönster bli slitna? Tror ni att fönstren har gjort sitt och behöver bytas ut? Så behöver det absolut inte vara. Att byta ut alla fönster i ett hus behöver inte alls vara nödvändigt. Det kan helt enkelt vara så att ni bara behöver rusta upp era fönster lite grann. 

Med hjälp av fönsterrenovering kan man få sina fönster att se ut som helt nya igen. Men det man behöver veta är hur det ska gå till när man ska renovera dem samt att det görs på ett korrekt sätt. Man behöver lägga ned ganska mycket tid på att få fönstren fina igen, så man vill veta att det blir bra. 

För att renovera fönster behöver man ett par olika saker. Dels nytt kitt men även färg, grundfärg och olja. Lite redskap kan också vara lämpligt. Detta för att kunna skrapa bort gammal färg. 

Renovera fönster steg för steg

Ibland kan det vara så att man behöver lämna in sina fönster till en reparatör. Men oftast går det bra att renovera dem direkt på plats. Det första man behöver göra är att ta bort all gammal kitt och färg. Till detta kan en skrapa vara bra att ha till hands. Efter att det är gjort så rengörs fönstret med en målartvätt. 

När det sedan har torkat riktigt ordentligt så börjar man med att slipa hela fönstret. Detta för att få bort alla eventuella ojämnheter. Sedan ska fönstret få en olja lagd på sig. Efter det är det dags för grundfärg och efter det läggs det på kitt på fönstret. Många tror att det är tvärtom. Att kittet ska på först innan grundfärgen, men så är det alltså inte. 

När kittet sedan har blivit helt torrt så kan man välja färg och nyans som man vill ha på sitt fönster.