Vid problem med ögonen, uppsök en ögonläkare i Stockholm

12 september 2021 Lily Hansen

Om du har problem med din syn eller dina ögon på något vis ska du uppsöka en ögonläkare i Stockholm. Alla får vi problem med vår syn och våra ögon någon gång under livets gång. Det kan handla om närsynthet eller översynthet när man är barn, men det kan också handla om värre saker såsom olika ögonsjukdomar när vi blir äldre. 

Att åldras innebär ofta att kroppens olika funktioner blir sämre, och i värsta fall lägger ned helt och hållet. När det gäller våra ögon så behöver dessa fungera tillfredsställande för att vi ska kunna göra alla de saker som vi vill och behöver. 

Om ögonen inte fungerar korrekt kan man uppsöka en läkare som är specialist på just ögon. En sådan kan konstatera om något är fel, vad som är fel och hur detta kan åtgärdas på ett lämpligt sätt. Det kan vara både genom behandling och genom operation. 

 

 

Ögonoperation

Genom olika typer av undersökningar kan ögonläkaren hjälpa patienten att må bättre i sina ögon. Det kan vara små enkla behandlingar eller en livslång behandling som krävs för att synen och ögonen ska fungera normalt. 

Om ögat behöver opereras så ser en ögonläkare det och kommer remittera patienten vidare till en kirurg som sedan utför själva operationen på patienten. Vanligtvis är man sövd under narkos när man gör en operation på ögonen. Men ibland krävs det att patienten är vaken. 

Om ögonläkaren tycker man ska vara vaken under operationen kommer man ändå bli sederad med hjälp av lugnande. Det kommer även att vara bedövat i ögonen och kring ögonen för att patienten inte ska känna av så mycket smärta. 

Ibland är det en operation som krävs för att bli bra i sina ögon, även om det känns läskigt så är det ett måste om man har problem med ögonen.

Fler nyheter