Transporter på glaslagret kräver kanske en ny glasvagn

22 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Transporter på glaslagret kräver kanske en ny glasvagn

Jobbar man inom glasindustrin, det kan vara allt från att skapa nya fönster glas till att skapa konstinstallationer så vet man hur viktigt det är att inte tappa eller stöta till de varor man producerat. När man ska transportera glas krävs det en vagn som är anpassad för detta. Då glas är ett material som kan bli skadat lätt finns det vissa saker man måste tänka på när man väljer vilken typ av vagn man vill ha. Här tar vi upp de bästa vagnarna för att transportera glas inom ett lager.

För det första är det viktigt att tänka på hur mycket vikt vagnen måste kunna bära. Beroende på vilken typ av glas du transporterar behöver du en vagn som lätt kan ta lasten utan att tippa över eller skada glas. För det andra måste du se till att vagnen har mjuka hjul för att inte repa glaset eller gör för mycket oväsen. Det är också bra att välja en smart design, eftersom det hjälper dig att lätt komma ihåg var den finns när du väljer rätt vagn för dina behov

ny glasvagn

Vagnens livslängd

Slutligen bör du fundera på hur länge du behöver vagnens livslängd och om du behöver ytterligare funktioner, till exempel lås och bromsar. dDet är viktigt att se till att dina varor är säkra och skyddade

Det finns en del företag som har ett brett utbud av vagnar som är perfekta för att transportera glas i ett lager – från lätta modeller till tunga alternativ. Du kan hitta lösningar med hjullås eller bromsar samt andra tillbehör som hyllor och lådor. Leta efter en snillrik design och ta hänsyn till säkerhetsfunktionerna när du väljer den vagn som passar dig.

Välj din perfekta vagn idag för att se till att du håller ditt glas säkert under transporten. Ett tips är att kolla in Glasmek, de har massa olika produkter anpassade på glasindustrin.

Fler nyheter