Spara in pengar och installera bergvärme

29 april 2022 Lily Hansen

editorial

Är du redo att göra en investering för din framtid? En investering för dig själv och ditt hem, så att du kan se fram emot betydligt lägre kostnader för din el? Då ska du fortsätta läsa här. 

Väldigt många hem använder sig idag av exempelvis direktverkande el eller oljeuppvärmning. Detta resulterar ofta i dyra elräkningar. Varenda sommar är det samma sak – man börjar oroa sig inför vinterns elkostnader. För man kan minst sagt säga att de kan rusa iväg i priset. 

För dig som är intresserad av att hålla nere kostnaderna för el och göra en investering, bör du fundera på att installera bergvärme. Dina kostnader kommer sjunka rejält. För en del är det upp till hela 70%. Det innebär att du i stort sett kan räkna ut hur många år det kommer ta att tjäna igen det. Många räknar på allt mellan fem till tio år, vilket inte är mycket när man sen räknar ut hur billigt man kommer undan. 

 

Installera bergvärme

 

Värme från moder jord

Det kan kännas väldigt fint att veta att man använder sig av det jorden har att ge. När man har bergvärme är det just vad man gör. Man omvandlar energi till värme som kommer ut i ditt hus. Beroende på vart du bor och vilken bergvärme du installerar kan du tjäna olika mycket på det. Men du behöver hjälp av experter när det ska installeras, som exempelvis: https://varmepumpsteknik.se/varmepumpar/bergvarme/ 

Med hjälp av moderna maskiner tar man sig långt ner i berget för att komma åt det som ska bli värmen i ditt hem. Bergvärme är en av de saker som ger bäst och stabilast värme. När du installerar bergvärme kan du även ha rätt att använda dig av ROT-avdraget, vilket även det hjälper till att hålla nere kostnaden rejält. Kolla upp om det gäller för din installation.

Fler nyheter