Så lyckas du med din brun utan sol applicering

14 januari 2021 Cecilia Olsson

En brun utan sol produkt kan ge huden en vacker brunton året om, förutom det kan den dessutom liva upp trött och glåmig hud samt jämna ut huden och göra att celluliter upplevs mindre synliga. Det finns många olika produkter att välja mellan så det går att hitta en textur man själv föredrar, till exempel finns det lotion, spray, serum, mousse och gel. Genom att välja den typ man själv föredrar kan appliceringen bli smidigare och ge bättre resultat. 

Rengör, exfoliera och återfukta

Det första man ska göra för att skapa de bästa förutsättningarna för ett jämnt och fint resultat är att skrubba huden noggrant med en exfolierande produkt som tar bort döda hudceller. Anledningen till att detta är viktig är för att färgen annars kan fästa olika och ge ett ojämnt resultat. Torra fläckar drar åt sig mer färg och det är därför bra att se till att huden är rikligt återfuktad, något man bör börja med flera dagar i förväg om man inte redan har en rutin där återfuktning är en dagligt inslag.

Hårborttagning bör ske dagen före

Har man tänkt raka eller vaxa sig i samband med brun utan sol behandlingen så bör man göra det dagen innan. Vid rakning eller vaxning kan huden bli känslig och prickig, något som kan ge sämre resultat, låt därför huden vila lite innan brun utan sol appliceras. Man bör inte heller raka eller vaxa direkt efter en applicering eftersom det exfolierar huden och kan därmed ta bort den bruna färgen. 

Välj bra produkter 

Efter att man applicerat brun utan sol bör man vänta ett par timmar innan man duschar, det är också bra att bära lösa kläder som tillåter huden att absorbera produkten. Tänk på att vissa produkter kan färga av sig på kläder, bär därför inte favoritplaggen innan den är helt absorberad av huden. Med rätt förberedelser, applicering och produkter kan man få en vackert solkysst hud året om. Hos Sephora hittar du bra brun utan sol produkter som hjälper dig att lyckas med det perfekta resultatet. 

Fler nyheter