Olika slags inriktningar

20 augusti 2020 william eriksson

Som frisör i Stockholm kan man välja vilken inriktning man vill ha beroende på områdets klientel, men även vilka kunskaper och intressen man själv har. Kundgrupper man brukar skilja på är barn, män, kvinnor och pensionärer. Där pensionärer egentligen mest handlar om kvinnliga pensionärer.

Det är skillnad på att klippa män och kvinnor eftersom män oftast inte har så många variationer på längder och frisyrer, och det är inte heller lika vanligt med färgning och slingning av män. Barn som kan ha svårt att sitta still behöver en frisör som kan sköta det bra och vid pensionerade kvinnor så bör man ha kunskap om den stilen som den kundgruppen vill ha, eftersom den ofta skiljer sig mot den yngre.  

 

Inte bara klippning

En kund som går till en frisörsalong som exempelvis https://www.xn--frisristockholm-ctb.nu/ önskar oftast inte enbart en professionell tjänst som klippning eller färgning, utan även ett trevligt samtal i en mysig miljö.

Som frisör bör man därför vara social och lättsam, så man kan föra trevliga samtal med kunden inom det området som kunden vill prata om. För vissa kunder kan det vara ett av de få samtal som man har på en dag och då är det extra viktigt att kunna vara trevlig och lyhörd.

 

 

Nya och gamla tekniker

Om man arbetar på en frisörsalong där kunderna förväntar sig det senaste i mode och tekniker, så är det viktigt att följa utvecklingen och kunna ge kunderna det som de förväntar sig.

Men det är även viktigt att man har en fot i det förgångna ifall man även har kunder som är äldre. Det finns de som vill följa dagens mode men det finns också de som fortfarande vill ha sitt hår klippt och lagt på samma sätt som man har gjort i alla tider. Har man äldre kunder så behövs även den kunskapen. 

Fler nyheter