Odla en trädgård med pallkragar

09 februari 2023 Helen Johansson

Odla med pallkrage

En pallkrage är ett enkelt och prisvärt sätt att odla en trädgård! Oavsett om du är en erfaren trädgårdsmästare eller nybörjare, eliminerar användningen av pallkragar behovet av ogräsrensning, jordbearbetning och andra tidskrävande aktiviteter. Dessutom är den här metoden för trädgårdsodling perfekt för små utrymmen och kan lätt flyttas runt på din trädgård. Låt oss ta en titt på hur man odlar i en pallkrage.

image

Ett enkelt sätt att komma igång med din odling

Vad är pallkragar?
Pallkragar är helt enkelt träramar som kan fyllas med jord, kompost och vad du än behöver för att dina växter ska trivas. De flesta använder två 2×4 brädor som ram för sin pallkrage; dessa kommer att fungera som kanterna på din planteringsmaskin. Du behöver inga andra verktyg än en borrmaskin för att fästa brädorna ihop. När du har slutfört detta steg kan du använda skruvar eller spikar för att fästa sidorna på pallkragen tillsammans.

Förberedelse av jorden
När du har byggt din pallkrage är det dags att fylla den med jord. Detta kan göras genom att köpa blomjord från en lokal plantskola eller genom att använda kompost från din egen kompostbehållare. Se till att det finns gott om näringsämnen i jorden så att dina växter kommer att trivas. Om du dessutom lägger mulch runt kanterna på din planteringslåda hjälper det till att hålla ogräset nere och hålla fukten i jorden.

Plantera din trädgård
Nu när du har förberett din jord och planterat dina växter är det dags att börja skörda! När du planterar i en pallkrage trädgård ska du tänka på att vissa grönsaker behöver mer utrymme än andra. Tomater kräver till exempel mycket utrymme medan morötter bara behöver 4 tum mellan sig när de planteras tätt intill varandra. Tänk också på vilka grönsaker som lämpar sig bäst för containerträdgårdar; örter som persilja och gräslök är utmärkta val eftersom de inte kräver mycket utrymme eller underhåll.

Det är ett enkelt sätt att komma igång med trädgårdsodling utan allt det krångel som följer med traditionella trädgårdsmetoder! Med bara några få enkla steg – att bygga din ram, förbereda jorden och plantera – kan du få en fantastisk trädgård som inte tar för mycket utrymme eller resurser i anspråk. Om du dessutom någon gång bestämmer dig för att flytta hem eller byta plats på din gård eller uteplats kan du helt enkelt ta isär och flytta den vart du vill! Prova att odla i en pallkrage idag! För mer information kika gärna in hos https://rostikt.se/pallkrage-odlingsram-planteringsror/. Tack för att du läste!

Fler nyheter