Minska risken för skador med bergförstärkning i Stockholm

12 februari 2022 jonas olsson

editorial

Det är alltid saker man måste tänka på, framförallt när det handlar om säkerheten. Om du t.ex. nyligen gjort en bergsprängning så kanske inte väggen av berg som är kvar är helt perfekt. Med helt perfekt innebär det att den inte är en risk för att skada någon, som till exempel stenbitar som lossnar från berget och faller ned. För att motverka dessa faror så behöver man göra en bergförstärkning. 

Bergförstärkning i Stockholm kan man göra på några olika sätt. Ett vanligt sätt som nog alla har sett är att man använder sig av ett nät. Detta nätet finns där och samlar upp det som håller på att ramla. Utöver det kan man även sätta in bultar för att förstärka berget från ras. Ofta behöver man göra det efter att man utfört arbete på berget, men man kan behöva göra det utan att något har hänt med det.

 

Bergsprängning

Andra sätt att säkra

Undrar ni hur ett par bultar ska lyckas hindra ett berg från ras? Det gör de genom att man använder sig av väldigt stora bultar som man borrar igenom och fast i berget. Detta är både effektivt och tryggt att göra. Har berget väldigt många lösa stora stenar kan man även behöva göra en skrotning genom att experterna åker upp och ned från berget och tar bort lösa stenar som riskerar att falla ned och skada någon. 

Allting som har med detta att göra ska man lämna till experterna. Det är viktigt att det görs av de som kan sin sak och att man inte gör det själv. Det kan innebära stora skador om man gör det själv. Inte minst för sig själv, men även för människor som kan vistas nedanför. Det finns proffs på berg utspritt över landet. Behöver du hjälp i Stockholm så har du den bästa hjälpen.

Fler nyheter