Letar du efter ett minireningsverk?

17 oktober 2021
patrick pettersson

advertorial

Enligt lag måste vi ha något som renar vårt vatten. Allt vatten som vi använder oss av åker annars raka vägen ut i sjöar och andra vattendrag, vilket i sin tur gör att vi förorenar dem. Vattendjur kan ta skada eller dö. Även algblomning är en av alla saker som orsakas på grund av det. Därav är det otroligt viktigt att vi följer lagar och regler kring vattenrening och gör det som förväntas av oss. 

Har man ett enskilt avlopp funkar det utmärkt med ett minireningsverk. Det fungerar precis som ett vanligt reningsverk, bara att det som namnet antyder är ett mindre. Det gör att det renar, men inte alls i samma mängd som det vanliga kommunala reningsverket gör. Ett minireningsverk passar perfekt vare sig det är till villan eller semesterstugan. Om du har ett minireningsverk kommer du att leva upp till de lagar och regler som finns. 

 

 

Dela reningsverket med grannen 

Det finns flera olika märken på minireningsverk som man kan välja mellan och det är inte alltid lätt att veta vilket man ska välja. Det löser man dock genom att läsa på lite hos de olika leverantörerna, jämföra priser och såklart prata med dem så att de kan ge svar på alla dina frågor. Kan de komma dit och hjälpa till att få igång det, eller har de någon annan som gör det? Ta kontakt med företagen för att ställa de frågor du har. 

När man har ett minireningsverk kan man dessutom dela det med grannen. Snacka om att få ned kostnaderna! Ni kan dela på både inköpet av reningsverket, samt den årliga kostnaden för att ni har det. Det lönar sig med andra ord! Så om ni ska skaffa ett, kolla med grannen om de också är i behov av det. Kanske är det exakt vad ni alla behöver just nu.

Fler nyheter