Körplåt gör bygg- och anläggningsarbeten enklare

27 juli 2021 patrick pettersson

Har du gått på mark som är våt och mjuk? Då vet du hur du sjunker ner med skorna och kommer hem med skor som ser mer ut att vara tillverkade i lera än i skinn eller tyg. Tänk då vad som händer när du under en längre anläggningstid, eller byggnation, ska köra fram och tillbaka över mark med mycket tunga maskiner. Det är helt enkelt ogörligt och kommer dessutom innebära betydligt längre utförandetider.

Då finns det ett smart sätt att få marken hård och körbar, som går snabbt och är enkelt. Genom att lägga ut en körplåt, som finns hos exempelvis http://www.steelproab.se/, får man en yta som genast är hård och tålig. Det beror på att vikten från maskinen sprids ut över hela körplåtens yta, istället för endast på den yta som maskinens däck rör vid marken. Som du vet från den handflata som en personbils däck rör marken, så blir det en stor skillnad.

Körunderlägg att köpa eller att hyra

Genom att använda en körplåt får du en fast och jämn yta att köra på, och markförhållanden som inte börjar förändras. Men vad är då en körplåt? Jo, en körplåt är en tjock plåt som är tillverkad i metall. Den finns i några olika tjocklekar och går att få i den storlek som du önskar dig. Körplåten är mycket tung, så du kan inte flytta den med handkraft. Men med en maskin, som exempelvis hjullastare, kan du flytta den dit du vill.

Det gör att du kan köpa egna körplåtar, om du inte vill hyra, och ha dem på en mängd olika projekt i väldigt många år. Du kanske till och med väljer att skräddarsy dem när det gäller storlek, form och var lyfthålen sitter. Så att du får en väl fungerande utrustning som fungerar där du kan behöva den.  

 

Fler nyheter