Gitarren är din biljett

19 januari 2020
Mikael Barani
Gitarren är din biljett

Musiken är en av många vägar in i människors hjärtan. Tänk bara själv på hur många gånger du har hört en låt och den har framkallat en speciell känsla inom dig, må den vara glad eller sorglig. Men faktum är att musik är en nyckel som öppnar upp världen för dig.

Det är därför det är så viktigt att kunna spela på ett instrument. Du behöver inte vara någon sorts virtuos, men så länge du kan dra ett par ackor så har du en fördela mot alla andra. Speciellt om du även kan sjunga när du spelar. 
Musik ligget nämligen i vårt DNA. Ska man döma av de människor på jorden som fortfarande lever i stamsamhällen så är musik ett viktigt inslag för att föra byn samman och berätta invånarnas förfäders historia.
Visst lever detta till viss del kvar även i vår del av världen. Se till högtider så som midsommar eller jul och du hittar traditioner som har rötter långt tillbaka i tiden. Kanske har de inte lika djup betydelse för oss här längre, även om vi själva såklart kan se till att fördjupa deras mening.

Ett första steg i detta är att köp gitarr och sätta sig ned för att lära sig några grundläggande ackord. På nätet finns det massor av bra filmer och mobilerna är fulla med appar som är ivriga på att lära dig lira.

Som sagt så behöver du inte känna någon press på att lära dig solon, utan man kommer 80 procent av vägen bara genom att kunna de vanliga ackorden. 
Du kommer att upptäcka att de flesta av alla låtar som du älskar att lyssna på är uppbyggda av enkla ackordföljder. Det blir en sporre till att lära sig spela dem och sedan fördjupa kunskapen ytterligare.
Till slut sitter du där och spelar ”Stairway to heaven” utan några som helst problem.

Fler nyheter