Entresolplan för större lagerutrymme

21 juli 2021
patrick pettersson

Har din verksamhet behov utav mera lagerplats, det börjar kanske bli för trångt, då finns det en kostnadseffektiv lösning. De kan även gälla en butik, magasinering eller ett kontor som behöver mer utrymme. Det kan bli dyrt att bygga ut en befintlig lokal, bygga om eller flytta till en större lokal. Det behövs inget bygglov då entresol klassas som fribärande lagerinredning genom att den inte påverkar befintlig byggnad eller konstruktion. 

Det finns en bra lösning oavsett vilken verksamhet du bedriver då allt anpassas efter dina önskemål. Entresolplan är en väldigt smart lösning då man utnyttjar de lokaler som man redan har, bygger våningsplan på höjden och därmed så skapas det nya ytor. Det kan vara bra om du kontaktar ditt försäkringsbolag och hör efter vad som gäller ur brandskyddssynpunkt. I vissa fall så behövs det göras en bygganmälan.

 

 

Fördelar med ett entresolplan

Det kan vara bra att veta vilka fördelar det finns om du känner dig osäker på om ett entresolplan är lösningen du söker. Några utav fördelarna är att det kan ge stora kostnadsbesparingar, frigör golvytor, klarar tung belastning, kundanpassade lösningar, går snabbt att bygga. Bra är även att de består av fristående konstruktioner som är enkla att montera och demontera.

Din verksamhet får vara kvar på samma ställe, du behöver inte flytta till större lokaler dit kunderna kanske inte hittar. Ofta så ser besökaren en lapp på den låsta dörren att den verksamhet som man tänkt besöka flyttar eller har flyttat till en större lokal. Tänk istället om dörren var öppen och det bara var att kliva in. Hjälpen finns till exempel hos https://www.svelag.se/entresol/.

Några av de vanligaste delarna som kunderna vill lägga till utöver entresolen är belysning, brandskydd, hyllor, hiss eller annan lyftanordning, installation av undertak. Det är bara fantasin som sätter gränsen för vad som kan skapas. 

Fler nyheter