En kundklubb med kundlojalitet – det svenska sättet att spara pengar på din shopping!

19 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Vill du spara pengar när du handlar? Om du vill det kan kundklubben vara något för dig. Kundklubbar är ett sätt att få rabatter på dina inköp. Det finns olika typer av kundklubbar och priserna kan variera mycket. Men varför är det viktigt att vara med i en kundklubb? Och vilka olika kundklubbar finns det? I den här texten ska vi ge dig några svar på dessa frågor!

Varför det är viktigt med kundlojalitet

När du har en kundklubb är det troligare att du är lojal mot butiken. Detta beror på att du får rabatter på dina inköp och att det känns som om du är en del av något. I Sverige är kundlojalitet väldigt viktigt. Det beror på att vi bor i ett land där det finns många butiker och det är lätt att byta mellan dem. Om en butik inte erbjuder bra priser eller bra kundservice går folk helt enkelt till en annan butik. Det är därför det är så viktigt för butiker att ha kundlojalitet – det får kunderna att komma tillbaka!

kundklubb

Vilken typ av olika kundklubb finns det?

Det finns många olika typer av kundklubbar och Inspirationcompany (https://www.inspirationcompany.se/) är Nordens största operatör av kundklubbar. Vissa butiker har egna kundklubbar, medan andra samarbetar med andra butiker för att erbjuda rabatter. Det finns också kundklubbar som arbetar med specifika produkter, t.ex. resor eller mat. Och det finns kundklubbar som arbetar med specifika varumärken.

Vilka är fördelarna med att ha en kundklubb?

Det finns många fördelar med att ha en kundklubb. Först och främst får du rabatter på dina inköp. Detta kan spara mycket pengar, särskilt om du handlar ofta. För det andra får du oftast andra förmåner, till exempel specialerbjudanden och inbjudningar till evenemang. För det tredje är det ett utmärkt sätt att träffa nya människor och få nya vänner. Och sist men inte minst är det ett utmärkt sätt att stödja din favoritbutik!

Fler nyheter