En guide för att bära din keps med stil och lätthet

16 november 2022 Helen Johansson

editorial

Bär kepsen på bästa sätt

Basebollkepsen har blivit en viktig del av modet och ger både praktiska egenskaper och stil. Men när det gäller att bära en keps vill du se till att du gör det på rätt sätt. Oavsett om du bär en snapback eller en monterad keps finns det några tips och tricks för att se till att du ser bäst ut.

image

Sätt din unika stil på kepsen

Känn till din huvudform
Den första regeln för att bära en keps är att känna till din huvudform. Detta hjälper dig att avgöra vilken typ av keps som passar dig bäst. Om du har en oval ansiktsform ska kanten passa runt sidorna av ditt huvud utan att vara för bred eller smal. Om du har en rundare ansiktsform kan du försöka bära kepsar med bredare brätte som sitter högre upp på huvudet för att skapa balans. Om ditt ansikte däremot är långformat, välj smalare brätte som sitter lägre på huvudet för en mer smickrande look

Välj rätt storlek
När du känner till din huvudform är det dags att välja rätt storlek på kepsen för ditt huvud. Mät din huvudomkrets genom att placera ett måttband runt pannan (strax ovanför öronen). När du vet detta mått är det lätt att ta reda på vilken storlek på keps som passar dig bäst – de flesta märken erbjuder storlekar från extra liten till extra stor.
För att säkerställa en perfekt passform bör du undvika att köpa för stora kepsar eftersom de lätt kan glida av när du bär dem eller kännas obekväma när de dras ner över större huvuden. Kepsar som sitter för tätt kan orsaka huvudvärk – välj därför något som sitter bra men inte alltför hårt mot hårbotten.

Sätt stilen på den
Nu kommer den roliga delen – att välja hur du ska styla din keps! Om du vill ha lite stil kan du kombinera kepsen med solglasögon eller smycken som t.ex. halsband eller grova örhängen. Du kan också förgylla en enkel outfit med en iögonfallande mönstrad keps och komplettera med handledsplagg som armband eller metallarmband. Om du känner dig tillräckligt djärv kan du bära två kepsar samtidigt! Kom bara ihåg att inte gå över gränsen – mer är inte alltid bättre när det gäller att få till snygga looks med kepsar.

En basebollkeps är en viktig modeaccessoar oavsett vilken säsong det är! Med dessa tips i åtanke kan alla modemedvetna personer rocka sin favoritkeps som ett riktigt proffs! Från att välja kepsar efter ansiktsform och storlek till att styla dem ordentligt finns det många sätt att se till att varje outfit med en baseballkeps ser okomplicerat cool och fashionabel ut! Så varför vänta? Ta fram kepsarna och visa upp de unika stilarna redan idag! Tack för att du läste!

Fler nyheter