Därför ska du som företagare i Göteborg också skaffa neonskyltar

30 juni 2022 Lily Hansen

editorial

När allt kommer omkring är människor egentligen inte så annorlunda från malfjärilar. Båda arterna börjar livet som en krälande liten filur på fyra (eller fler) ben, och växer sedan nästan bekymmersamt snabbt tre gånger storleken, för att senare gå in i en tillbakadragen fas av existentiell ångest, där de ifrågasätter liv och identiteter, för att kort därefter, i en ofattbart vacker form av självacceptans, förvandlas till nya, förbättrade individer fulla av färg.

Båda arter delar också en gemensam fascination för ljus. Speciellt den stora, färgglada, elektriska varianten.

Varför är neonskyltar så lockande?

Varför människor, likt malfjärilar och tusentals andra nattliga insekter, är så förtjusta i neonskyltar, är lite av ett mysterium. Man skulle kunna tro att det har att göra med människors nostalgi för 80-talet, då det var då som neonskyltar var i sin guldålder, men det förklarar inte varför då alla som föddes långt före och långt efter 80-talet också är så hemskt förtjusta i neonljus.

Man skulle också kunna tro att det har något att göra med de förhistoriska förfädernas behov av eld, men den hypotesen är kanske lite långsökt. Med sina starka färger skulle man även kunna dra en parallell till barnens första leksaker, men det kanske är lika överdrivet. Den enklaste förklaringen är nog bara att det ser så himla fränt ut.

 

Neonskyltar Göteborg

Likt malen till ljus

Vare sig ni är en privatperson, restaurang-, bar- eller butiksägare kan ni vara säkra på att intresset för ert ställe kommer att tredubblas med ett par lysande neonskyltar i Göteborg. Likt larven i puppan kan ni förvandla er butiks tråkiga utseende till ett färgglatt och levande mini-köpcentrum. Likt fjärilen på blomman kan ni stå ut bland mängden av likartade butiker och bidra till en känsla av liv i tillvaron. Likt malen till ljus kan ni attrahera kunder från staden över.

Fler nyheter