Därför ska du äta själv på italiensk restaurang

27 juni 2022 jonas olsson

editorial

Många människor drar sig lite för att gå ut och äta ensamma. I alla fall på lite finare restauranger. Att ta en sallad på ett fik eller en hamburgare på Donken behöver de sällan tänka efter två gånger innan de gör själva. Men på en restaurang med bordsservering upplever alltså många saken lite annorlunda.

Helt i onödan, med tanke på hur trevligt det kan vara att gå och äta själv på italiensk restaurang. Själv och ensam är ju två helt olika saker, inte minst när det gäller att gå ut och äta. Tänk inte på det som att du är ensam. Tänk på det som att du får vara i fred.

Ät din middag i lugn och ro

Det är nämligen inte så många platser ute i det offentliga där du kan få vara alldeles i fred för en stund. En lugn timme vid middagsbordet i ett mysigt hörn på den gemytliga italienaren nere på gatan kan göra underverk för humöret. Strunta i att åka på spa. Ta en pasta istället.

Att hitta plats för andrum och pauser i vardagen är nämligen helt livsviktigt för att överleva i ett stressigt och stressande samhälle. Som i Vasastan, till exempel, där innerstadens stök och bök gärna letar sig ända in till köksbordet. Bättre att överlåta matlagningen till någon annan och slappna av med lite härlig bordsservering av en trevlig servitör.

 

Italiensk restaurang 

Välj mat och dryck själv

På en restaurang kan du dessutom bestämma helt själv vad du vill äta. Till skillnad från hemma, i det fall du är mamma till en massa barn som matvägrar. Då kan det verkligen vara på sin plats med lite egentid på restaurang. 

Inte behöver det vara särskilt dyrt heller. I alla fall inte när du äter själv. Du behöver inte råka ut för att behöva dela notan med någon som beställt in det dyraste på menyn, utan kan anpassa besöket helt efter din egen plånbok. 

Fler nyheter